Is ]yoga goed voor kinderen en tieners?

Is verwarmde yoga cool voor kinderen?

Het lijkt erop dat dit hete geheim eindelijk uit is: kinderen kunnen evenveel baat hebben bij hete yoga als volwassenen. En nog meer.

Als zodanig zien veel hete yogastudio’s een toename in de opkomst van jongeren, met name tweens.

Op fysiek niveau is aangetoond dat yoga de fysieke flexibiliteit, coördinatie en kracht verbetert, waardoor kinderen minder vatbaar zijn voor blessures op het speelveld. En kinderen van alle leeftijden sporten veel op school en na school, ook op universitair niveau.

Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Op emotioneel vlak tonen kinderen die yoga beoefenen vaak een groter gevoel van eigenwaarde. Ze zijn beter in staat om zich te concentreren op taken en om te gaan met stress op school, inclusief toetsen, huiswerk en een sociaal leven dat behoorlijk stressvol kan worden naarmate ze tussen de jaren komen.

Mijn eigen twee kinderen begonnen met yoga toen ze 14 en 17 waren (mijn dochter ging eigenlijk met mij naar yoga toen ze 5 jaar oud was, maar ze begon alleen te oefenen toen ze 14 was). Beiden zijn atleten – mijn dochter Carly speelt competitiesoftbal en voetbal en is een fervent crosscountry-fietser en wandelaar. Mijn zoon Zach is een zwarte bander in karate en is onlangs begonnen met Capoeira.

Mijn kinderen waarderen hete yoga met jarenlange blessurevrije atletiek.

Ik crediteer het met het behouden van mijn gezond verstand tijdens hun tienerjaren.

Wat is hete yoga?

Traditionele Hot 26 yoga wordt gedaan in 105 graden met 40% luchtvochtigheid, een reeks van 26 poses gedurende 90 minuten.

De leraar heeft de taak om iedereen zowel veilig als uitgedaagd te houden, dus wees gerust: er wordt goed voor je kinderen gezorgd in de hitte.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader